Informeel netwerken BTA12

sep 19, 2011   //   by Smaakenpassie   //   Gastenboek  //  No Comments

Een sfeerimpressie die wij graag met u delen.  Een strakke witte tent ingelegd met kunstgras midden in een nog open vlakte op het industriegebied. Geheel passend in de sfeer maar: veelbelovend! Doel van de bijeenkomst: een informeel samenzijn met alle ondernemers die zich hebben gevestigd of gaan vestigen op dit bedrijventerrein.


Met maar liefst twee exemplaren van de Big Green Egg was Smaak en Passie vrijdag 16 september aanwezig op het nieuwe bedrijventerrein BTA12 in Ede. De opstelling was stijlvol maar sober.  Benieuwd naar de bereidingen? Lees onderaan verder!

Binnen stonden er ovenverse broden met diverse dips: kerrie met pastinaak (zacht van smaak!), dip van gegrilde paprika en aubergine en een mooie olijftapenade, perfect op smaak met verse pepers en fijne kruiden. Dit kon naar wens worden aangevuld met een frisse biologische salade van mijn favoriete leverancier uit de Streek, zorgboerderij Makandra. Daarbij knapperige croutons, gemarineerde tomaatjes, gesnipperde bieslook en natuurlijk ontbrak het vloeibaar goud niet (prachtige olijfolie).

Terwijl de ondernemers de borden dresseerden met het brood en de salade, waren de heerlijke geuren van buiten al  te ruiken. Op de Green Eggs lag het vlees te garen. Biologische kalfslende van Ecofields en Veluwse eendenborst. Liefhebbers van vis genoten van de a la minuut gegrilde tonijn. Zelfs een vegetarisch gerecht van de Green Egg ontbrak niet. Er was gemarineerde haloumi (griekse kaas) met tomaat. Alle warme bereidingen werden naar eigen smaak aangevuld met de aanwezige toppings. Wat dacht u van een heuse chili-jam…Verrukkelijk.

Zelfs het dessert was zelf samen te stellen: rood fruit, pannacotta, gepocheerde perziken..De deelnemers hebben genoten. Zeker weten heeft dit geslaagde diner bijgedragen aan de onderlinge verstandhoudingen  tussen gemeente Ede en de ondernemers. Barend Kramer en het team zijn trots dat zij hier aan hebben kunnen bijdragen.

Comments are closed.

Smaak en Passie