Tapas op de kazerne

okt 13, 2011   //   by Smaakenpassie   //   Gastenboek  //  No Comments

Smaak en Passie heeft al op heel wat bijzondere locaties mogen koken. Maar op deze plek verwacht je niet meteen een culinair feestje…het terrein van de Prins Mauritskazerne in Ede. Het bleek een heerlijk rustige en inspirerende plek voor een brainstormsessie over de toekomst van Ede. De voltallige gemeenteraad, inclusief burgemeester Van de Knaap hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Bij aankomst troffen de genodigden deze plaatjes aan…Benieuwd wat Barend hier bereidt?


Om het creatieve karakter van de bijeenkomst te onderstrepen, presenteerde Smaak en Passie een uitgebreid tapasbuffet. De hele middag werd hard gewerkt aan de voorbereidingen van de van origine Spaanse hapjes. Wat we ‘s avonds zoal serveerden? Hou je vast: pittige chorizo met sherry en geroosterde amandelen. Serranoham met olijfolie. Maar ook: geurige patatas brava met aioli, gamba’s van de grill met knoflook en Spaanse peper, calamares met sinaasappel-aioli en gegrilde groene asperges met vers geschaafde Olde Reymeker. Aangevuld met gerechten vers van de Big Green Egg zoals Kip Piri Piri en Veluwse eend met anijs en een paprika-salsa.

En dan te bedenken dat dit nog maar een tipje van de sluier is! De dames en heren hebben zichtbaar genoten. En eerlijk is eerlijk, dan kun je het toch niet laten om een tweede of zelfs een derde keer op te scheppen? Geniet na door middel van de fotoreportage.

 

 

Comments are closed.

Smaak en Passie