Herfstige Walking Diner in de tuin

nov 25, 2012   //   by Smaakenpassie   //   Gastenboek  //  No Comments

Het is eind november, en Smaak en Passie is gevraagd om een complete walking diner te verzorgen. Bij het gezellige echtpaar Roel en Heidi in Ede is het feest, in eigen tuin! Buiten miezert het, de temperatuur is het nauwelijks boven het vriespunt, maar dat is geen probleem! Over de gehele tuin is een prachtige witte tent geplaatst.

 

De vijver in de tuin vorm het prachtige centrum voor een unieke feestlocatie. Compleet met gezellige verlichting, kaarsen en heaters is het in de feesttent goed toeven. Aan de kopse kant staat een grote bar met tap, voor de nodige drankjes. Aan de zijkant biedt de tent een opening, waardoor je zo ‘in de keuken’ van de chef kijkt.

Daar bereidt Barend, compleet met zijn twee Big Green Eggs, alle gerechten ter plaatse. De culinaire invulling van de avond start met een uitgebreid tapasbuffet: gegrilde groene asperges, Fritata, gemarineerde champignons, gamba’s in knoflookolie en nog veel meer! Een heerlijke start. Kort erna worden de gasten verrast met een herfstige soep: pompoensoep met kokos, gevuld met verse zalm!

Terwijl de gasten gezellig van de soep lepelen, kunnen ze binnen meekijken met kok Coen. Hij voert een zeer serieuze taak en dankbare taak uit voor het hoofdgerecht:  a la minuut verse risotto maken voor 75 personen! Dat is vooral heel veel roeren in hele grote pannen!  Buiten op de Green Eggs liggen prachtige stukken Bavette te garen. De paddestoelenrisotto met Bavette wordt geserveerd met truffeljus en chips van de truffelaardappel. Na drie van die heerlijke gangen hebben de gasten gerust even tijd nodig om uit te buiken. Ondertussen kunnen de dames van de bediening, Ellen, Merel en Tineke de buffettafels omtoveren tot een podium voor de desserts.

Die zijn niet mis: pannacotta met mango en steranijs, hangop met appel en notencrumble en: chocolademousse met bloedsinaasappel! Het is genieten om te zien dat veel gasten voor een tweede of derde keer naar het dessertbuffet lopen. We zijn erg trots op de vele complimenten die we krijgen! Nu we weten dat de gasten hebben genoten, kunnen wij ook met een zeer voldaan gevoel terugkijken op deze geslaagde avond!

Comments are closed.

Smaak en Passie