Big Green Egg-koken met Smaak en Passie

zie slideshow onderaan deze pagina voor meer foto'sOutdoor cooking op de Big Green Egg is geliefd

(meer foto’s zie onderaan deze pagina)

Ja, we trekken veel bekijks met onze groene eivormige outdoor oven die we naar elke gewenste locatie meenemen achter de auto. De officiële naam van deze cooker is ‘Big Green Egg’ en wordt verwarmd met houtskool. Barend Kramer kan hier werkelijk alles mee:  er op grillen, bakken, braden, stoven, garen, koken en gebruiken als oven. Vlees of vis grillen, pizza’s of brood bakken, soep maken, groenten bereiden, taarten bakken. Het blijkt een enorm succes bij allerlei (tuin) feesten, workshops en andere evenementen. Daarom heeft Smaak en Passie een tweede exemplaar aangeschaft.

 De Big Green Egg biedt eindeloze mogelijkheden

Koken op de Big Green Egg is misschien wel het leukste wat Smaak en Passie biedt. Het is zo heerlijk veelzijdig! De mogelijkheden zijn zoveel meer dan met een barbecue. Noem het een outdoor cooker. De Big Green Egg is gebaseerd op het principe van de 3000 jaar oude ‘Kamado’, een soort klei-oven. Lekker robuust en gemaakt van keramiek dat bestand is tegen hoge een lage temperaturen.

Koken op de Big Green Egg kan iedereen leren

Koken op de Green Egg: iedereen kan het ervaren en iedereen kan het leren. Barend Kramer wil zijn smaak en passie hiervoor graag op iedereen overbrengen. Daarom biedt hij workshops
aan ‘oudoor cooking op de Big Green Egg’. Erg leerzaam voor een vriendinnenmiddag, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Maar zeker ook voor de serieuze (amateur)-kok die graag zijn of haar skills wil uitbreiden. Neem contact op met Smaak en Passie voor de mogelijkheden en de menu’s die we bereiden met behulp van de Big Green Eggs.

Koken is blijven creëeren en experimenteren

Barend Kramer doet zelf regelmatig mee aan workshops en evenementen waar hij alle snufjes en technieken eigen maakt om alles uit de Big Green Egg te halen wat er in zit. En hierbuiten laat hij natuurlijk zijn creativiteit de vrije loop om te experimenteren. En dat resultaat mag er zijn. Zelfs topchef Herman den Blijker was verrast dat Barend Kramer het presteerde om er kaas op te grillen! Ook hij is een enthousiaste gebruiker:

‘Voor mij is een perfecte hittebron net zo essentieel als de kwaliteit van de ingrediënten waarmee ik werk. Wat dat betreft is de Big Green Egg niet meer weg te denken uit mijn restaurant Las Palmas op de kop van Zuid in Rotterdam.’
Herman den Blijker

Klik hier om de website van de Big Green Egg te bezoeken.

Smaak en Passie