Recept Bread and Butter

Engelse Bread and Butter

Voorbereiding

  • 2,5 dl slagroom
  • 2,5 dl volle melk
  •  1 kaneelstok
  •  2 steranijs
  •  1 vanillestokje
  •  10 kardemompeulen

Voeg deze ingrediënten samen in een pannetje en laat dit ongeveer 40 minuten trekken.

  • 3 eieren
  • 140 gram suiker
  • snufje zout

Voeg ook deze ingrediënten samen en klop dit op. Voeg dit mengsel bij het vocht wat je hebt laten trekken. Verwarm het geheel tot 60 graden. Haal de pan van het fornuis, laat het geheel afkoelen en laat het dan één tot twee nachten staan. 

Afbakken

  • 1 briochebrood
  • 100 gram roomboter
  • frambozenjam
  • 100 gram geweekte rozijnen

Giet het mengsel hierna door een zeef. Snijd het briochebrood in plakken. Smeer de plakken in met roomboter en jam. Neem een vuurvaste schaal (ovenschaal) en leg de helft van het brood hier dakpansgewijs in. Bestrooi dit met de helft van de rozijnen. Stapel nu de rest van het brood ook in de schaal. Strooi de rest van de rozijnen erover. Giet nu het mengsel rijkelijk over het brood.

Schuif de schaal in een voorverwarmde over op 160 graden. Laat het  brood bakken tot het geheel in de schaal lekker stevig is. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Wanneer je Bread and Butter uit de oven komt, bestuif het dan lekker met poedersuiker. Heerlijk met een grote bol karamelijs!

Smaak en Passie