Walking diner: elk gerecht een feestje

nov 28, 2011   //   by Smaakenpassie   //   Gastenboek  //  No Comments

De firma heeft een goed jaar gedraaid. Om dat te vieren organiseert de algemeen directeur een walking diner in zijn eigen woonhuis. Hoe gastvrij en persoonlijk is dat!  Het voltallige team is genodigd inclusief partners.  Bij binnenkomst wacht de genodigden een warm onthaal met glühwein, koffie, thee of warme chocolademelk.

 

 

Op de statafels staan plateaus met allerlei zoetigheid zoals speculaasbrokken, banketstaven en borstplaat. Dit ontvangst is een gezellige ijsbreker.

Terwijl  de gasten met elkaar kennismaken, zijn de koks Barend en Yorick volop bezig met de voorbereidingen voor het zesgangen-walking-diner. Maar gelukkig doen zij dit niet alleen. De gasten komen graag een handje helpen  in de mooie woonkeuken. De gasten leren  elkaar zo op een ongedwongen manier kennen: samen te bouwen aan de heerlijkste gerechten.

Het ontspannen zondaggevoel heerst door de informele setting. Lekker met een bord op schoot op de bank. Maar niet zomaar en bordje! Smaak en Passie serveerde in een vlot tempo de drie gangen tot aan het hoofdgerecht.

Allereerst een prachtige herfstsalade van Veluwse eend van de grill, met amandelcrème, geroosterde kweepeer, pastinaakchips en Marokkaanse kruiden.  Hierna een pompoensoep. Perfect op smaak en gegarneerd met spekkruim en een scheut kruidenroom. Daarna voor de fans: mosselen van de grill. Op mediterrane wijze, geserveerd met romesco-saus van met knoflook, tomaat, broodkruim, amandelen en kruiden.  Genieten…de mosselliefhebbers vonden  dit gerecht op zich al een feestje!

De Green Egg draait ook vandaag weer op volle toeren. Na de Veluwse eend en de gegrilde mosselen bereidt Barend hierop ook de bavette voor het hoofdgerecht. De gasten komen de kookkunsten van Barend op de Green Egg buiten graag even van dichtbij bekijken.

Ja, gegrilde bavette. Dit een prachtig stuk steakvlees met een stevige structuur. Kok Yorick dresseert de bordjes onweerstaanbaar. Met  gegrilde aardappel, jus van artisjok en andijvie op Italiaanse wijze. Genieten!

Een aantal gasten geeft aan al helemaal vol te zitten. Maar dit blijkt wel mee te vallen zodra de desserts worden geserveerd. Eerst Taleggio-kaas, geserveerd op briochebrood  uit de oven. Een echte tosti dus! Met een dip van tomatenjam en notensalade.

De afsluiter is een absolute topper. Versgedraaid karamelijs met originele klassieke Engelse broodpudding: Bread and Butter. Ook benieuwd naar dit recept? Klik hier.

Comments are closed.

Smaak en Passie